Miljøforpliktelser

 Hvis alle gjør litt, kan vi få til mye!

Ettersom vi er så heldige å få bidra med å feire nye mirakler hver dag, er det for oss viktig å jobbe for at vi kan gi de nye barna en sunn planet! Vi jobber derfor kontinuerlig med å tenke grønnere, og bidra med vår del for å få et bedre miljø. Hvis alle gjør litt, kan vi sammen få til mye! Små barn som leker med ballonger skal være under tilsyn og holdes borte fra uoppblåste og ballonger som har sprukket. 

 

Vi er stolte medlemmer av PEBA (Pro Environment Balloon Alliance). I august 2017 ble PEBA startet i Australia av profesjonelle ballongdekoratører og firmaer for å kunne informere om ballonger og miljø på best mulig måte. De ville tilby ansvarlig og god ballongpraksis sett fra et miljøperspektiv. 

Ballonger av naturlateks er av verdens beste kvalitet og disse er 100 % nedbrytbare. Sollys hjelper nedbrytingsprosessen av dette naturlige produktet, og det tar like lang tid som et eikeblad å brytes ned. 

 

Som medlemmer av PEBA  forplikter vi oss til:

INGEN BALLONGSLIPP:

Din Baby Shower støtter ikke og anbefaler ikke ballongslipp av gummiballonger med ballonghelium. Vi vil heller ikke legge til rette for bevisst slipp av ballonger. Vi Anbefaler derfor ballongvekter ved bruk av helium i ballonger, slik at de ikke kan fly vekk. Din Baby Shower vil støtte lokale eller statlige myndigheter i forbindelse med eventuelle lovforslag om forbud av ballongslipp.

INFORMERE OG UTDANNE:

Din Baby Shower vil aktivt promotere de posistive effektene til ballonger på en saklig og balansert måte til medlemmer, publikum og myndigheter i alle saker som omhandler ballonger og miljø. 

STIKK HULL OG KAST!:

Vi skal sørge for å informere kunder, arrangører og alle andre, med alle midler, om hvordan brukte ballonger skal kastes på riktig måte. “Stikk hull og kast i restavfall” er anbefalt fremgangsmåte. Dette gjelder også for folie ballonger.

  

 

 

 

Ballong tips & triks!

Hvor lenge en helium ballong vil sveve kommer an på flere faktorer, men den viktigste er været. Helium er svært sensitiv ovenfor temperaturer, så romtemperatur er det beste. 

Standard ballonger i latex kan sveve opp til 12 timer men kan også begynne å dale allerede etter kun 2-3 timer. Så vi anbefaler å fylle de så tett oppunder festen som mulig. Når det kommer til folie ballonger pleier de å holde seg oppe i ca 3-4 dager.

Man kan også bruke vanlig luft og bruke f.eks ballongpinner til å få ballongene til å stå pent. Da anbefaler vi ballongpumpe, spesielt når du skal blåse opp konfetti ballonger.  

 

Hvordan få konfettien i ballongene til å feste seg på innsiden av ballongene og ikke bare legge seg i bunnen av ballongen? Vi anbefaler at du fyller ballongen med litt luft, og gjør den statisk ved å gni den mellom hendene mens du vender på den. Det kan hende du må gjenta prosessen under festen. Om du bruker helium i konfetti ballongene er det vanskeligere å få konfettien til å feste seg til sidene.

Hvordan blåse opp folie ballonger? Da kan du enten bruke en ballong pumpe, men et sugerør gjør jobben enkel og grei! Men vær forsiktig, ikke blås de opp for raskt/hardt for ballongene er skjøre og kan da gå i stykker.

De fleste ballonger har en fantastisk lukkemekanisme, som gjør at luften kan forbli i ballongen LENGE! Vi har sett folieballonger som har vart i flere år, helt til man stikker hull på den og kaster den i restavfall;)

 

Nå er det bare å trykke på ballongen under:)